Välkommen till Lunds universitets bild- och mediebank

I Lunds universitets Bild- och mediebank hittar du både pressbilder och bilder som enbart får användas av universitetet. Utöver foton finns också logotyper, mallar, typsnitt, filmer med mera. Du som är student hittar Lunds universitets logotyper.


Inloggning för press, anställda och studenter

Press

Användarnamn: press. Lösenord: press.

Anställd

Om du är anställd vid Lunds universitet loggar du in med dina Lucat-uppgifter. Observera att alla bilder inte är köpta med samma användningsrätt. Se information bredvid varje bild.

Student

Användarnamn: student. Lösenord: student.

Lunds universitets grafiska profil gäller enbart för verksamheter som organisatoriskt är en del av universitetet. Som student ska du inte använda universitetets grafiska profil eller mallar. Du får däremot gärna använda universitetets huvudlogotyp eller din fakultets logotyp på ditt studentarbete. Logga in med ovanstående uppgifter för att hämta korrekt logotyp.

Läs mer om att använda logotypen på studentarbeten på Medarbetarwebben 

GDPR

Du måste se till att det finns samtycke för publicering av foton och filmer om publiceringen kräver det. Läs mer om när du behöver samtycke på Medarbetarwebben. Att bilden är fri att använda inom universitetet innebär alltså inte att det finns samtycke – det har enbart med upphovsliga rättigheter att göra.

Historiska bilder

Är du intresserad av historiska bilder? Titta gärna i Universitetsbibliotekets bilddatabas Alvin

Kontakt

grafiskprofil@kommunikation.lu.se

Om du inte hittar de pressbilder du söker i Bild- och mediebanken, kontakta någon av universitetets presskontakter:

Gå till Kontaktpersoner för media på lu.se


LTH_fotoCharlotteCarlbergBarg_9671.jpg
Fotograf: Charlotte Carlberg Bärg